sâmbătă, 7 iulie 2012

Ziua Sînzianei

Astazi a fost ziua Sînzianei si am dat o petrecere.Cel mai grozav lucru a fost ca noi 6 am facut tortul:


A fost DELICIOS!!!

Daca vreti sa-l incercati, reteta este:

Ingrediente:

                                                               -frisca lichida (500ml)
                                                               -finetti (400g)
                                                               -blat de tort (cumparat sau facut in casa)
                                                               -suc sau compot
                                                               -2 banane (fructe la alegere)
                                                                           
         Mod de preparare:

 Int-un bol mare se toarna cele 500ml de frisca lichida,se bate cu mixerul (sau cu teleul) pana cand se intareste putin mai mult.Apoi se pastreaza intr-o punga o mica parte din ea si se pune la frigider aprox.10-15 min.Restul se amesteca cu cele 400g de finetti si se amesteca pana cand compozitia devine in totalitate maronie.Primul strat de blat se insiropeaza cu 2-4 linguri de suc/compot (cel facut in casa se insiropeaza dublu).Peste acesta se intinde o parte din compozitie.Acelasi lucru se face si cu toate celelate  straturi de blat.Dupa aceea,frisca din pungulita pastrata se intinde pe tort printr-o gaurica dintr-un colt al pungi pe care o faceti cu o foarfeca.Se taie fructele si se orneaza tortul cu ele.Apoi se lasa la frigider cel putin o ora.Dupa ce il scoateti, savurati DELICATESA! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu